100 % Fenntarthatóság a divatvilágban

AZ ONLINE DIVATALKALMAZÁSOK

Korábban is hangsúlyoztuk, hogy a fenntarthatóság és az okos digitális megoldások egyre jobban teret nyernek életünkben.

Egy Pazar ötletet szeretnék bemutatni ennek kapcsán.

A divatos Zoom meeting

A Romani Design elkészítette a GreenLook topot, mely a Zoom  egy beépített funkciójára épít, és több virtuális Romani mintából választhatunk magunknak az alkalomhoz illő öltözéket.

https://romani.hu/green-look/

fenntarthatosag-online-alkalmazasok

Ugye milyen kreatív, vicces, feltűnő? 🙂 Egy ilyen meetinggel megelőlegezhető a siker.

A túlfogyasztást, a szállítási költségeket, de még a vásárlásaink mértékét is csökkenthetjük a következő alkalmazással.

MySureFit – a digitális próbafülke

Bárcsak vásárolhatnánk ruhákat anélkül, hogy több méretet kellene rendelni és visszaküldeni a nem megfelelő ruhákat?  

A MySureFit applikáció megoldja sokunk problémáját.  Állítása szerint 99%-os pontossággal mér meg pillanatok alatt, mindössze két fényképből, így digitálisan felpróbálhatjuk a ruhákat, amit barátainknak is elküldhetünk véleményezésre. 🙂

Érdemes lesz kipróbálni!

Mindez csak egy kis ízelítő volt a digitális divat világából és az online trendekből. Rajtunk múlik, mennyire csökkentjük az ökológiai láblenyomatunkat!

Good on you – Jó neked

Ez az alkalmazás is sok érdekességet rejteget, és segít tudatosabban gondolkodni, dönteni.

Kíváncsi vagy, hogy a különböző márkák milyen értékelést kaptam a környezeti hatások szempontjából az applikációban? Hogyan készültek a ruhák, és a márkák hogyan viszonyulnak a fontos kérdésekhez?

https://directory.goodonyou.eco/

A Good On You értékelések alapján történő vásárlások tükrözik az iránti elkötelezettségedet, hogy a bolygó, az emberek és az állatok jobban teljesítsenek. Olyan választások, amelyek fenntartható jövőt teremtenek a divatban. A divatmárkáknak felelősséget kell vállalniuk hatásukért, és átláthatónak kell lenniük.

fenntarthatosag-online-alkalmazasok-good-on-you-markaertekeles

A Good On You márkaértékelési rendszer figyelembe veszi a divatipar előtt álló legfontosabb társadalmi és környezeti kérdéseket, hogy felmérje a márka hatását az emberekre, a bolygóra és az állatokra.

A túlfogyasztás iskolapéldája

A Shein alkalmazás az egyik legnagyobb név most a piacon, számos ember ignorálja azt, ugyanis komoly aggályok merülnek fel a gyártási folyamatok környezeti hatása, a túlzott vásárlás és a pazarlás miatt. Ebben az alkalmazásban minden pontot ér, amely vásárlásra váltható. A bejelentkezés, a vásárlás, a videó megnézése, a gardrób, stb.

fenntarthatosag-online-alkalmazasok-divat

Jelenleg az egyik legtöbbet letöltött divatalkalmazás, ami iszonyatosan felpörgeti a divatot, meggyorsítva azt. Olcsó, nem feltétlenül jó minőségű, de szuperdivatos ruhákat vásárolhatunk az alkalmazásban.

Hogy miért említettem meg itt? Mert fontosabbnak tartom a jó minőségű, néhány ruhadarabos, stílusos gardróbot a hyperdivatos, trendi és pazarló szokásokkal szemben. 🙂

Oszd meg ezt a történetet